tiistaina, kesäkuuta 05, 2012

Android valjaisiin



Eilisen kirjoitukseni pohjalta tutkin Android-ohjelmia, joilla voisi kyseisen 10-20-30 -juoksuohjelman ajastaa. Näitä löytyy Google Play -kaupasta useita, mutta kaikki eivät tue sisäisiä looppeja, joita hyväksi käyttäen kyseinen ajastus voidaan tehdä.

Harri Ohra-Ahon Impetus-niminen ohjelma suoriutuu mallikkaasti tästä haasteesta. Harjoittelija siis voi keskittyä juoksemiseen ja ajastin antaa äänimerkin aina kun toiminta muuttuu - tempo vaihtuu tai tulee lepohetken aika.

Ajastuksen ohjelmointi Impetukseen vaati jonkin verran ihmettelyä, kunnes looppien salat lopulta aukesivat. Helpottava ahaa-elämys tuli kun keksin, että palikoita voi raahata haluamiinsa paikkoihin vapaasti. Sen jälkeen kokonaisuus hahmottui selkeäksi.

Kuvassa näkyvä ohjelmointi on siis tehty niin, että sisempi silmukka (Kierrokset) pyörii viisi kertaa (Rounds: 5) ja kunkin pituus on se yksi minuutti (30+20+10 sek). Kun nämä viisi kierrosta on saatu täyteen, tulee kahden minuutin tauko (Lepotauko). Tämän jälkeen jälkeen lähtee uusi kierros alusta (Toistot), yhteensä siis kolme kertaa (Rounds: 3).

Ohjelmaa voi käyttää kaikenlaisiin ajastuksiin, joissa on tarve monipuolisiin ajastuksiin - oli sitten kyse urheilusta tai jostain muusta toiminnasta. Kun editointimalli lopulta avautui, Impetus osoittautui toimivaksi työkaluksi. Ohjelmasta on saatavana ilmaisversio, jolla toimivuutta voi testata, ja maksullisella voi sitten tukea tekijää hyvästä työstä.


Ei kommentteja: